VESTEGNS:DOX i Kulturium Biograf

Kulturium Biograf er en del af VESTEGNS:DOX i samarbejde med CPH:DOX. Læs mere nederst på siden.

I år viser vi hhv. dokumentaren 'Lige før døden', hvor der i forbindelse med filmen vil være oplæg med lokal sognepræst, Sophie Nielsen, samt Rasmus Lyberth dokumentaren 'Grønlands Stemme' med intro af instruktøren Warny Mandrup og minikoncert med dansk/grønlandske Aviaja Lumholt efter filmen. Læs mere om eventene herunder.

Billede fra dokumentarfilmen 'Lige før døden'.

Billede fra dokumentarfilmen 'Lige før døden'.

VESTEGNS:DOX - Lige før døden

Mandag den 20. marts kl. 19 viser vi dokumentaren 'Lige før døden' af Anne Wivel. I forbindelse med filmen vil der være et oplæg/snak med sognepræst i Ishøj Sophie Nielsen.

Pris: 25 kr.
Sprog: Dansk

Undertekster: Engelsk

Om filmen:
For tolv år siden mistede filmens instruktør sit livs kærlighed, politikeren Svend Auken, nu træder hun atter ind på stue 7, den selvsamme hospicestue hvor hendes mand levede sine sidste dage.
Læs mere og book billet her.

Billede af Rasmus Lyberth

Billede fra dokumentarfilmen 'Grønlands Stemme'.

Aviaja Lumholt optræder efter filmen

Aviaja Lumholt optræder efter filmen

VESTEGNS:DOX – Grønlands Stemme + instruktørintro og minikoncert med Aviaja Lumholt

Lørdag den 25. marts kl. 19 viser vi dokumentar om Rasmus Lyberth, 'Grønlands Stemme', med intro af instruktør Warny Mandrup og minikoncert med Aviaja Lumholt.

Aviaja Lumholt har bl.a. været korsanger i Rasmus Lyberths band og på hans albums, og vil optræde med  et lille udpluk af Rasmus Lyberths - og egne numre

Om filmen: Grønlands største sanger, Rasmus Lyberth, er blevet hyldet for sine kraftfulde sange gennem 5 årtier. Nu fylder han 70. I ydmyghed over at blive fejret beslutter Rasmus sig for at hædre sit grønlandske publikum med en storslået koncert.

Pris: 60 kr. inkl. intro af instruktør Warny Mandrup Lumholt efter filmen. Læs mere og book billet her

Om Aviaja Lumholt

Aviaja Lumholt er en halvt grønlandsk/halvt dansk sangerinde, pianist, komponist, performer, trommedanser og maskedanser. Hun har en Master fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og studerede maskedans på det grønlandske teater, Tuukkaq. I 1996 modtog hun Roland-prisen for at blande inuit-musik ind i sine moderne kompositioner. Hun har udforsket den oprindelige inuit-trommekultur og dens naturfilosofi på mange rejser i sit barndomsland, Grønland -og også i Alaska. Hun har sunget på adskillige albums med både internationale, danske og grønlandske kunstnere (bla. Rasmus Lyberth) og på film- og teatersoundtracks og i tv-shows i Grønland og Danmark. Hun optræder nu mest med sin performance-koncert duo, INUANIMA, hvis shows man kan se på websitet, inuanima.com .

Bemærk: Aviaja Lumholt optræder i stedet for Rasmus Lyberth, som ellers var annonceret til at optræde efter filmen, da Rasmus Lyberth desværre er blevet syg

 

 

 

 

 

VESTEGNS:DOX

Når CPH:DOX går i luften fra den 15. marts til 26. marts 2023, åbner der samtidig en lokal dokumentarfilmfestival på Vestegnen. I tæt samarbejde med CPH:DOX har vi udvalgt de allerbedste, nye dokumentarfilm fra hele verden. Festivalen præsenterer en perlerække af medrivende, ambitiøse og aktuelle dokumentarfilm. Læs mere på vkir.dk