Kommende film

December måned

 • Plakat for filmen Aga

  Aga

  Nanook og Sedna bor langt ude på tundraen i den russiske provins Sakha. Her lever de et råt og stilfærdigt liv i pagt med naturen. Deres eneste barn Ága er flyttet ind til den moderne civilisation, hvilket har skabt et skel i familien. Men da Sedna indser, at hun snart skal dø, er det hendes største ønske, at hun og Nanook forsones med Ága inden det er for sent.
  ÁGA er et stemningsfuldt og rørende drama om alderdom og familiebånd og en smuk hyldest til de oprindelige folk, der stadig lever i ét med deres omgivelser.
  Kilde: Reel Pictures

  Genre: Drama
  Instruktør: Milko Lazarov
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 20. december
 • Plakat for filmen Honning Margrethe og Eventyrhaven - Med dansk tale

  Honning Margrethe og Eventyrhaven - Med dansk tale

  Da fårekyllingen Apollo ankommer til kongeriget Eventyrhaven, ånder alt fred og idyl, men da den smukke og elskede Honning Margrethe pludselig bliver kidnappet, og Apollo bliver beskyldt for at stå bag, skabes der panik i hele bistadet. Sandheden er dog, at Honning Margrethe bliver holdt fanget af den jaloux og forræderiske hveps Wendys onde medsammensvorne, mens hun lægger skumle planer om at overtage tronen. Men ved hjælp af sine nye venner drager Apollo ud på en farlig mission for at redde den sande Dronning – en mission der kræver både mod og fantasi for at lykkes…
  Kilde: SF Film

  Genre: Animation, Familiefilm
  Instruktør: Arnaud Bouron, Antoon Krings
  Skuespillere: Laus Højbye, Johanne Louise Schmidt, Marie Dalsgaard, Carsten Svendsen
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 21. december
 • Plakat for filmen Ulvehunden

  Ulvehunden

  Animationsfilmen Ulvehunden er en filmatisering af Jack Londons klassiske roman af samme navn.

  Filmens hovedperson er vildhunden Hvidtand, der lever i den barske canadiske vildmark. Han bor hos nogle indfødte indianere, men Hvidtands følsomme natur gør ham til uvenner med alt og alle. Eksklusionen gør Hvidtand hårdhjertet
  og til en slagsbror.

  En dag træffer Hvidtand et menneske med en overmenneskelig tålmodighed.
  Et menneske, der bliver hans redningsplanke tilbage til sit egentlig, gode hunde-jeg.

  Genre: Animation
  Skuespillere: Henning Jensen, Morten Suurballe, Alexandre Willaume, Trine Pallesen, Ole Lemmeke
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 21. december
 • Plakat for filmen Mary Poppins vender tilbage - Med dansk tale

  Mary Poppins vender tilbage - Med dansk tale

  I Disneys “Mary Poppins vender tilbage,” en helt ny musical og fortsættelse til den oprindelige film, vender Mary Poppins tilbage for at hjælpe den næste generation af familien Banks med at finde den livsglæde og sans for eventyr, som er forsvundet ud af deres liv efter en familietragedie. Emily Blunt (“A Quiet Place,” “The Girl on the Train”) spiller hovedrollen som den nærmest perfekte barnepige med en unik evne for magi, som kan forvandle en normal pligtopgave til et uforglemmeligt, fantastisk eventyr, og Lin-Manuel Miranda (“Hamilton,” “Moana”) spiller hendes ven Jack, en optimistisk lygtetænder, som bringer lys – og liv – til Londons gader.
  Kilde: Walt Disney Company Nordic

  Genre: Familiefilm, Musical
  Premiere 25. december
 • Plakat for filmen Ternet ninja

  Ternet ninja

  Aske går i 7. klasse og er forelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specielklassen som forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den er blevet til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand; Den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu er i et øjebliks uopmærksomhed kommet til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, som tilhører fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø og som straf for denne brøde, er Quang blevet tæsket ihjel af den kyniske direktør. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden... og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag.

  Genre: Animation
  Instruktør: Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 25. december

Januar måned

 • Plakat for filmen Kaptajnen

  Kaptajnen

  Storfilm i "Der Untergang"-traditionen fra instruktøren Robert Schwentke (Flightplan, Red, Divergent-filmene Insurgent og Allegiant).

  Den autentiske historie om en tysk desertør, der i 2. verdenskrigs sidste dage finder en kaptajnsuniform, der får alle til at adlyde ham.

  To uger før krigens afslutning er 19-årige Willi Herold på flugt. Tyskland er i opløsning og moralen i forfald. Soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment risikerer at blive skudt som forræder. Anarki og vilkårlige mord har erstattet lov og orden. Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig, men han må stjæle for at overleve. Udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil. Den viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn i Luftwaffe. Han tager den på bare for lige at se, hvordan det føles, men indser straks, at klæder skaber folk. Ingen betvivler for alvor hans rang og inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor...? Fordi han kan...

  Premiere 3. januar
 • Plakat for filmen Burning

  Burning

  Enspænderen Jongsu forelsker sig i sprælske Haemi, synes hans lykke at være gjort, men da hun efter et udenlandsophold indleder et forhold til den mystiske playboy Ben, spidser situationen til. Indledningsvis er er sødme over trekantsdramaet, men da Haemi pludselig forsvinder, tager dramaet en mere truende og uheldssvanger drejning. Umiddelbart er Jongsu uskylden selv, men også han har skeletter i skabet: Hans mor forlod familien på grund af farens voldsomme temperament. Jongsu har ikke set hende i 16 år, og faren sidder i fængsel for et voldeligt overfald. Mødet med Haemi lægger låg på Jongsus indre vrede, men efter hendes forsvinden kigger han lige ned i afgrunden. Hvor er hun? Eksisterer hendes kat? Og hvem er Ben egentlig? 'Burning' er fyldt med uforglemmeligt poetiske sekvenser og Lee Chang-dong har med sin film (baseret på en historie af Haruki Murakami) fat i selve filmmediets karakter af skyggespil: Vi bliver forført af noget, som i en vis forstand ikke eksisterer.
  Kilde: Camera Film

  Genre: Drama
  Instruktør: Lee Chang-dong
  Skuespillere: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jun
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 10. januar
 • Plakat for filmen Rekonstruktion: Utøya

  Rekonstruktion: Utøya

  Rakel, Mohammed, Jenny og Torje overlevede et af vor tids mest brutale terrorangreb. De mødes i et tomt filmstudie i Nordnorge, hvor de over to uger – i selskab med 12 andre unge – skal rejse tilbage til 22. juli 2011. Dagen da et fascistisk korstog mod det åbne, flerkulturelle demokrati kostede 69 liv. De fire genskaber de angstladede, traumatiske minder fra dagen, som de genopfører for hinanden i studiet. For at komme videre. For at dele med os. Og for at ingen nogensinde skal glemme.
  Kilde: Camera Film

  Genre: Dokumentar
  Instruktør: Carl Javér
  Skuespillere: Jenny Andersen, Rakel Mortensdatter Birkeli, Barbro Bugge
  Premiere 10. januar
 • Plakat for filmen Før frosten

  Før frosten

  Jesper Christensen og Clara Rosager i nyt historisk drama om vor egen fortid.
  Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede. Med endnu en hård vinter forude står bonden Jens (Jesper Christensen) over for et ubærligt valg. Hvis familien skal overleve vinteren, tvinges han til at indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter Signe (Clara Rosager) bort. Det kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord.
  Spørgsmålet er, hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn.

  Genre: Drama
  Instruktør: Michael Noer
  Skuespillere: Jesper Christensen, Magnus Krepper, Ghita Nørby, Clara Rosager
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 10. januar
 • Plakat for filmen Skammerens datter 2: slangens gave

  Skammerens datter 2: slangens gave

  Fantasy-filmen SKAMMERENS DATTER II: SLANGENS GAVE er efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015.

  Filmen følger pigen Dina (Rebecca Emilie Sattrup), der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomadetilværelse på flugt. Men en dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan (Dejan Cukic), som har evnen til at få folk til at se og føle ting.

  Da Dinas venner Davin og Nico (Jakob Oftebro) tages til fange og indespærres, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner.

  Genre: Familiefilm, Fantasi
  Instruktør: Ask Hasselbalch
  Premiere 24. januar
 • Plakat for filmen Unge Astrid

  Unge Astrid

  Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt; en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske. Denne fortælling er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid – trods tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

  Genre: Drama
  Instruktør: Pernille Fischer Christensen
  Skuespillere: Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Henrik Rafaelsen, Alba August, Björn Gustafsson
  Premiere 31. januar